fbpx

Zsolnai Lindának hívnak és újszülött fotózással foglalkozom. Igazán különleges élmény számomra pár napos babákat fotózni. Célom, hogy gyönyörű fotókon örökítsem meg gyermeked életének e csodálatos, és oly gyorsan elillanó időszakát. Budapesten és Budapest 100 km-es körzetében is vállalok újszülött fotózást.

Újszülött fotózás

Az újszülött fotózás a fő profilom és az elmúlt évek során nagyon sok újszülöttet fotóztam már, így biztos lehetsz abban, hogy kisbabád a legnagyobb biztonságban lesz a fotózás alatt. Amellett hogy számos újszülött fotózás workshopon vettem részt, közel 8 évig dolgoztam bébiszitterként, és elsősorban csecsemőkre vigyáztam. Azt gondolom főként ennek köszönhető, hogy a legnagyobb biztonsággal és nyugalommal tudom az újszülötteket fotózni. Az újszülött fotózás során mindig a természetes pózokat részesítem előnyben, olyan beállításokat melyek kényelmesek a baba számára is, és persze elsősorban biztonságosak.

baba fotózás

Újszülött babához általában házhoz megyek, de van lehetőség stúdiós fotózásra is egy bababarát, gyönyörűen berendezett mini stúdióban is.Újszülött fotózásnál inkább az a jellemző, hogy én megyek a család otthonába, így a megszokott környezetetekben zajlik a fotózás.Ha otthonodban történik a fotózás, minden felszerelést,kelléket, ruhákat ugyanúgy biztosítok mintha stúdióban fotóznánk, és ugyanolyan minőségű fotókat garantálok.

újszülött fotózás

Az újszülött fotózást a legideálisabb a baba 5-10 napos korában megejteni, de természetesen 2-3 hetes babák fotózását is szívesen elvállalom. Ilyenkor a nap túlnyomó részében békésen alszanak, így könnyen készíthetünk róluk angyali, alvós fotókat.

Érdemes már a várandósság alatt felvenned velem a kapcsolatot (7-8. hónapban), ha szeretnél újszülött fotózásra jelentkezni. Fontos, hogy legyen időnk minden tudnivalót alaposan átbeszélni, illetve hogy biztosan legyen szabad időpontom a baba születése utáni pár napban. Természetesen előfordul olyan is, hogy akkor kapok telefonhívást ha már megszületett a baba. Ilyen esetben is megoldható a fotózás, biztosan megoldjuk hogy legyen szabad időpont.

A fotózáshoz szükséges kellékeket, kis ruhákat én biztosítom. Számos kézzel készített egyedi ruháim, takaróim, fejpántjaim, sapkáim vannak.Tőletek csak annyit fogok kérni, hogy a nappaliban, vagy ahol a legkényelmesebben elférünk, tegyetek szabaddá egy kisebb területet ahol majd fotózhatunk. Nem probléma ha kicsi a lakásotok, biztosan megoldjuk majd hogy elférjünk. Nem jelent problémát az sem, ha kevés napfény éri a szobát ahol fotózni fogunk, mivel megfelelő fényforrást is biztosítok, amivel akár egy teljesen sötét szobában is fotózhatunk.

Az első és legfontosabb dolog melyet meg kell említenem, hogy egy újszülött fotózás menetét egy valaki irányítja, a kisbabád 🙂 A legfontosabb, hogy minden esetben hozzá igazodunk, ha kell többször is megállunk etetni, pelust cserélni, pihenni. Természetesen előre megtervezek mindent, de mindig a baba ritmusa szerint haladunk. A türelem a legfontosabb, ezért is készülök úgy egy újszülött fotózásra hogy eltarthat akár 3-4 órát is.Időkorlát nincsen, addig maradok nálatok amíg a gyönyörű fotók el nem készülnek.

A fotózás alakalmával szívesen készítek családi fotókat is,ezt az ár tartalmazza. Érdemes olyan ruhákat viselnetek a fotózáson, melyek színben harmonizálnak egymással. Nagyon szívesen adok tanácsot ha bizonytalanok vagytok abban, hogy milyen ruhát válasszatok. 🙂